Mijn Boek:

Boeket voor zakenvrouwen

Referenties
Lusine Grigoryan - Koraalcoaching.nl

Aleid is heel betrokken en professioneel, begrijpt je worstelingen en denkt in oplossingen.

"Het online programma van Aleid heeft me geholpen om goed inzicht te krijgen in het echt ondernemen en ‘een beetje zzp-en’."

Lusine Grigoryan

www.lusin.nl

Mijn talenten willen nog wel’s verstoppertje spelen

mijn talenten

Hoe komt het dat we allemaal genoeg talenten hebben en dat we soms zelf het gevoel hebben dat we ‘niets’ bijzonders’ kunnen of doen? Hoe tegenstrijdig dit ook klinkt, het heeft júist te maken met onze talenten. Vaak kijk je op tegen iemand anders die in jouw ogen iets heel goed kan wat jij absoluut niet kunt. Zo heb ik bewondering voor mensen die creatief zijn en van niets iets kunnen maken. Of mensen die heel technisch zijn of een marathon lopen. Voor mij zijn dat talenten die ik niet heb. Omgekeerd heb ik talenten die anderen niet in zichzelf herkennen. Blijkbaar zie je de talenten bij anderen wel en bij jezelf niet.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je eigen talenten verstopt houdt:

  • Je weet wel dat je talenten hebt, maar je bent te bescheiden om ze te ‘tonen’
  • Je hebt te weinig kennis van ’tools’ om jezelf zichtbaar te maken
  • Je vindt het gewoon eng om zichtbaar te zijn
  • Je investeert niet genoeg in zichtbaarheid omdat je te weinig inkomsten hebt
  • Je geeft te weinig prioriteit aan het jezelf profileren
  • Je hebt niet echt een doel waar je naar toe wil met jezelf, je bedrijf
  • Je vindt het heel gewoon wat jij kunt en doet en ziet het niet als een speciaal talent om te benoemen

Juist deze laatste reden maakt dat je je talenten heel gemakkelijk zichtbaar kunt maken en ervan kunt profiteren. Je hoeft er niet extra’s voor te kunnen, je hebt dat talent immers al, je gaat het alleen zichtbaar maken voor anderen. Hoe dan?

In onze volgende netwerkmiddag op 21 juni gaan we met de verstopte talenten aan de slag. Je zult zien dat je kunt leren van elkaars verborgen talenten en je ook tijdens het netwerken daar je voordeel mee kunt doen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Reageer op dit artikel

*