Mijn Boek:

Boeket voor zakenvrouwen

Referenties
Lusine Grigoryan - Koraalcoaching.nl

Aleid is heel betrokken en professioneel, begrijpt je worstelingen en denkt in oplossingen.

"Het online programma van Aleid heeft me geholpen om goed inzicht te krijgen in het echt ondernemen en ‘een beetje zzp-en’."

Lusine Grigoryan

www.lusin.nl

Angst is voor even, spijt is voor altijd

spijt

Uit onderzoek blijkt dat mensen aan het eind van hun leven het meeste spijt hebben van de dingen die ze niet gedaan hebben. Ik kan voor mijzelf wel een rijtje zaken opnoemen waarvan ik spijt heb dat ik ze niet gedaan heb. Ook kan in dingen bedenken die ik ondanks angst wél heb gedaan en daar achteraf heel blij om was. Daniel Lohues benoemd het in zijn song als volgt: Dat zo naast het slechte ook het goede overgaat. Dat je dus mooie dingen mist die je leven waardevoller maken. Buiten je comfortzone is uiteindelijk het meeste te beleven!

Zo heb ik spijt dat ik in juli 1997 niet naar de begrafenis van een oom ben geweest, omdat ik dacht dat ik onmisbaar was bij het bedrijf waar ik destijds werkte. Aan de andere kant ben ik blij dat ik wel die helikoptervlucht boven de Grand Canyon heb gemaakt in 1990. Er waren toen net een aantal ongelukken geweest met helikopters en ik heb best wel getwijfeld of ik er in zou stappen. Nu heb ik de mooie herinnering aan die vlucht.

En zo heeft iedereen zijn momenten van angst; ga ik het wel of niet doen? Met voldoening als je de angst hebt overwonnen en iets toch hebt gedaan en misschien spijt als je het toch niet hebt aangedurfd.

‘Angst is mar veur eben, spiet is veur altied’

Daniël Lohues

In mijn boek Boeket voor zakenvrouwen, keuzes voor persoonlijke en zakelijke groei, schrijf ik over de netwerkangst die veel ondernemers ervaren. De twijfel vooraf: ‘Zal ik wel gaan?’ De angst ‘Ben ik wel interessant genoeg?, Hoe moet ik mijzelf verkopen?’ Al dit soort twijfels en angsten maken soms dat je al afhaakt voor de bijeenkomst en dus helemaal niet gaat. Gelukkig ervaren steeds meer mensen dat netwerken ook gewoon leerzaam en leuk kan zijn en dat je de lat niet zo hoog hoeft te leggen. Als je netwerken ziet als een gelegenheid om kennis te maken en bij te praten met andere ondernemers hoef je nergens angst voor te hebben.

Bovendien kun je meestal op een leuke en praktische manier ook nog nieuwe kennis opdoen tijdens zo’n bijeenkomst. Corrie Rottiné-Koning en ik organiseren binnenkort weer zo’n netwerkmiddag. Kom uit je comfortzone en meld je aan! Zorg dat je achteraf geen spijt krijgt dat je er niet bij was! Het wordt weer leuk en leerzaam!

Reageer op dit artikel

*