Mijn Boek:

Boeket voor zakenvrouwen

Referenties
Lusine Grigoryan - Koraalcoaching.nl

Aleid is heel betrokken en professioneel, begrijpt je worstelingen en denkt in oplossingen.

"Het online programma van Aleid heeft me geholpen om goed inzicht te krijgen in het echt ondernemen en ‘een beetje zzp-en’."

Lusine Grigoryan

www.lusin.nl

Tachtig jaar talenten en drijfveren met gitaar

talenten en drijfveren

Wat is jouw grootste talent? Deze vraag levert soms hoofdbrekens op. Want wat is de definitie van talent?  In het geval van het optreden van Buddy Guy zag ik een enthousiaste muzikant en performer die schijnbaar moeiteloos zijn repertoire ten gehore gaf. Een definitie van talent is: Dat wat je gemakkelijk afgaat of wat je gemakkelijk leert. Het zit in je genen. Het komt van binnenuit.

Naast talenten beschik je ook over drijfveren. Een drijfveer is hetzelfde als een motief om iets te doen, dat wat je blij maakt. Het was duidelijk te merken dat op het podium staan en het publiek vermaken grote drijfveren zijn van Buddy Guy. Drijfveren hebben een grote invloed op het gedrag van mensen, de ontwikkeling en ontwikkelingsmogelijkheden van personen.

In de afgelopen maanden heb ik een training gevolgd waarvan Talentanalyse een onderdeel is (TMA). Deze methode meet de drijfveren en talenten van mensen en daarmee de motivatie. Juist de combinatie van drijfveren en talenten zijn belangrijke factoren die mensen aanzetten tot gedrag (of juist remmen). Gedrag wordt niet alleen bepaald door ‘kunnen’, maar vooral ook door ’willen’. Hierbij  zijn de omgevingsfactoren ook van belang  (stimulerend of juist belemmerend). Werkzaamheden die bij de persoonlijke drijfveren en  talenten aansluiten zijn meestal het meest motiverend.

Al met al is de TMA een mooi instrument om in te zetten bij training, coaching en loopbaanvraagstukken.

Mijn eigen inzicht hierbij is dat veranderend gedrag te maken heeft met veranderende drijfveren. Je talenten zullen niet zo snel veranderen, je drijfveren wel. Buddy Guy heeft in zijn loopbaan een groot aantal prijzen in de wacht gesleept. Het kan maar zo zijn dat het behalen van deze waarderingen vroeger een drijfveer van hem was. Zoals hij nu op deze hoge leeftijd op het podium staat is zijn drijfveer (denk ik) vooral plezier hebben en het publiek een mooi concert geven.

Bij de netwerkmiddag op 21 juni zullen we nog wat meer informatie geven over de TMA (Corrie heeft deze training ook gevolgd).

Reageer op dit artikel

*