Mijn Boek:

Boeket voor zakenvrouwen

Referenties
Lusine Grigoryan - Koraalcoaching.nl

Aleid is heel betrokken en professioneel, begrijpt je worstelingen en denkt in oplossingen.

"Het online programma van Aleid heeft me geholpen om goed inzicht te krijgen in het echt ondernemen en ‘een beetje zzp-en’."

Lusine Grigoryan

www.lusin.nl

5 tips om je netwerk uit te breiden

netwerk uitbreiden

Tijdens de bijeenkomst vroeg ondernemer A naar een contact bij bedrijf X. Ondernemer B gaf vervolgens aan dat de directeur van bedrijf X zijn overbuurman is. Zomaar twee ondernemers die in verschillende plaatsen wonen, in verschillende plaatsen hun bedrijf hebben, elkaar nog niet eerder ontmoet hadden en elkaar toch direct kunnen helpen. Het meest lastige is om concreet naar een bedrijf, branche of contactpersoon te vragen. Hoe specifieker de vraag, hoe beter de ander je kan helpen.

Tip 1

Een netwerkbijeenkomst bezoeken is dus een goede manier om je netwerk uit te breiden. In de eerste plaats leg je contact met de mensen die je daar ontmoet. Daarnaast kun je via hen geïntroduceerd worden bij het netwerk achter hen. In de situatie bij de BNI-bijeenkomst; Ondernemer A en ondernemer B leggen contact met elkaar en ondernemer A komt via ondernemer B ook nog eens contact met de directeur van bedrijf X.

Tip 2

Een presentatie houden bij een netwerkbijeenkomst, beurs, symposium of open dag. Als je de gelegenheid hebt op ‘het podium te pakken’, kun je snel je netwerk uitbreiden. Al je toehoorders hebben in één keer een goed beeld van jou en je bedrijf. Via een deelnemerslijst of visitekaartjes kun je daarna contact leggen via bijvoorbeeld LinkedIn of email.

Tip 3

Via (social) media kun je ook je netwerk uitbreiden. Door bijvoorbeeld je zakelijke facebookpagina kun je via via meer volgers aantrekken. Door het delen van artikelen of video’s word je bereik groter. Reageer op artikelen van anderen en wees actief op social media.

Tip 4

Via familie, vrienden en buren. Ook al lijkt dit een meer privé dan zakelijk netwerk, ook in deze groepen zitten zakelijke contacten. Misschien werkt  je schoonzus wel in een bedrijf waar jij graag mee in contact wil komen. Of je buurman… (zie tip 1) Gebruik deze contacten om te vertellen over je bedrijf, maak eens een afspraak voor een kop koffie en leg contact via LinkedIn.

Tip 5

Je studiegenoten, collega-ondernemers, vakgenoten, enzovoort. Corrie en ik hebben de afgelopen periode een TMA-training (Talenten Motivatie Analyse) gedaan. Via de vakgenotengroep loopbaancoaches was Corrie in aanraking gekomen met de docent. Begin deze maand mochten wij ons certificaat in ontvangst nemen. Vervolgens gebruiken we ons gezamenlijke netwerk om dit praktische instrument onder de aandacht te brengen van bedrijven. Een mooie manier om je netwerk uit te breiden, te versterken en te bundelen.

Wil je je netwerk op een vernieuwende praktische manier verder uitbreiden? Reserveer dan vast dinsdagmiddag 21 november

Reageer op dit artikel

*