Mijn Boek:

Boeket voor zakenvrouwen

Referenties
Lusine Grigoryan - Koraalcoaching.nl

Aleid is heel betrokken en professioneel, begrijpt je worstelingen en denkt in oplossingen.

"Het online programma van Aleid heeft me geholpen om goed inzicht te krijgen in het echt ondernemen en ‘een beetje zzp-en’."

Lusine Grigoryan

www.lusin.nl

Referenties en opdrachtgevers

Lusine

Aleid is heel betrokken en professioneel, begrijpt je worstelingen en denkt in oplossingen

 

Na bijna drie jaar als zelfstandige visueel ontwerper was ik toe aan de volgende stap in mijn onderneming. Het vaststellen en goed formuleren van mijn specifieke aanbod van diensten (mijn niche) was voor mij een belangrijk moment. Aleid heeft mij hierbij geholpen om goede keuzes te maken en mijn één minuut boodschap duidelijk te formuleren. Het online programma heeft me geholpen om goed inzicht te krijgen in het echt ondernemen en ‘een beetje zzp-en’. Aleid heeft zelf al heel wat stappen gemaakt in haar eigen onderneming en meerdere ondernemers gecoacht en gevolgd in haar loopbaan. Haar expertise heeft mij het vertrouwen gegeven om sneller en zelfverzekerder de keuzes te maken, ervoor gaan en als het even tegen zit, ervan te leren en weer doorgaan.

Aleid is heel betrokken en professioneel, staat dicht bij je, begrijpt je worstelingen en denkt in oplossingen. Dat geeft een heel fijn gevoel en een goed voorbeeld!
Lusine Grigoryan, Studio Lusin www.lusin.nl


angelika ausschnitt

Met ondersteuning van Aleid heb ik zelf initiatieven ontwikkeld om nieuwe klanten aan te trekken

Aleid heb ik leren kennen als toegewijde professional, die graag mensen helpt en ondersteunt om zich verder te ontwikkelen.
In de verschillende business coaching programma’s van Aleid heb ik geleerd hoe belangrijk het is om met je bedrijf zichtbaar te worden. Ik weet nu wat het verschil is tussen een professional in je vak en een ondernemer. Ik heb nu een eigen website, ik ga Facebook zakelijk gebruiken en ik sta op LinkedIn. Ik heb geleerd een niche te kiezen, een focus te richten op een bepaalde doelgroep. Ik kan nu beter duidelijk maken wat ‘mijn product’ oplevert voor de klant.

Met ondersteuning van Aleid heb ik zelf initiatieven ontwikkeld om nieuwe klanten aan te trekken. Oude klanten ga ik nu zonder schroom benaderen. Ik ben uit mijn comfortzone gestapt. Iedere keer kijk ik weer uit naar de netwerkmiddagen die Aleid voor vrouwelijke ondernemers organiseert. In een ontspannen sfeer heb ik al heel veel leuke, aardige en interessante vrouwen leren kennen!

Ik ben Aleid heel erg dankbaar, dat ik zo veel van haar mocht leren.
Door haar professionele begeleiding heb ik niet alleen meer zelfvertrouwen ontwikkeld om
mijn ‘product’ in de markt te zetten, maar ik voel me nu ook gelijkwaardig aan andere ondernemende vrouwen!

Angelika van der Schilden www.moveeasy.eu oktober 2015


Liliane Minnoy

Ik ben zelfverzekerder geworden en overtuigd dat ik iets waardevols te bieden heb.

Door het persoonlijk contact al dan niet via skype hebben je aanmoedigingen, en vooral de gerichte vragen die je stelde me op het juiste spoor gezet. Je nuchtere analyse van de weerstand die ik dikwijls voelde voor een volgende stap, zorgde ervoor dat ik door mijn angst en onzekerheid doorstapte en kon groeien naar de volgende fase in mijn traject.

Je schouderklopjes voor elke genomen stap hielpen me doorzetten en versterkten het geloof in mezelf en waar ik mee bezig ben.

De resultaten:

 • Meer focus, ik weet nu dat niet alles eerst perfect in orde moet zijn voor je het in de wereld zet. Beter DOEN dan wachten op perfectie! Daardoor heb ik meer focus , werk ik gerichter verder aan de opbouw van mijn zaak. Zo heb ik al een facebookpagina waarop ik regelmatig iets post, een nieuwsbrief en een gratis weggever. De onderneming die ik voor ogen had begint stap voor stap vorm te krijgen.
 • Ik ben zelfverzekerder geworden en in ieder geval nu overtuigd dat ik iets waardevols te bieden heb aan de mensen die ik wil coachen.
 • De testcase die ik op jouw aanraden begeleid , geeft me heel wat feedback voor de opbouw van het vip-programma en is ook een stimulans omdat mijn klant spontaan om raad vraagt!

Wat mij vooral aansprak bij Koraalcoaching ( gedurende het ganse traject) is je nuchtere kijk op de dingen, je oprechte hartelijkheid en je directe aanpak. Geen goeroe toestanden of onnodige ballast. What you see is what you get, punt!

Ik wil je in ieder geval van harte bedanken Aleid ,voor je inzet, je steun en inspiratie. Zonder dat liep ik nu nog te dromen van… in plaats van te doen!

Liliane Minnoy, BeautyPointCoaching


Linda

Van ex-bijstandsmoeder naar zelfstandig ondernemer

Ik ben Aleid niet alleen oneindig dankbaar, maar wil haar hierbij ook aanbevelen aan geïnteresseerden. Ze verdient van mij oprecht een 9+. Samen met Aleid heb ik angsten, financiële onzekerheid, twijfels en onzichtbaarheid omgezet in: LEF, DAADKRACHT, DOORZETTINGSVERMOGEN, PLEZIER EN CREATIVITEIT.

Aleids coachmethodieken: met menselijke aspecten, oprechte interesse, het samen delen van geluk en succes, geduldig, 100% aandacht als business coach, overtuigingskracht, motiverend, inspiratiebron en vertrouwen geven en gunfactor. Kortom de naar mijn mening basis elementen waar een coach minimaal aan moet voldoen. Het allerbeste cadeau dat ik mezelf heb gegeven en gegund! Met de onderscheidingduurzaamheid! en (niet alleen) investering! Dat je mij terug hebt gegeven wat ik ruim 3 jaren geleden ben kwijtgeraakt.

Linda Graskamp, budgetcoach, www.WaaromLinda.nl


profielfoto Ingborg

Ik durf nu zonder blikken of blozen de juiste prijzen te vragen

Onder haar bedrijfsnaam Coach het leven! begeleidt Ingeborg Verhoek sinds 2010 vrouwen die door een moeilijke periode in hun leven gaan; een periode die veelal in het teken staat van verlies, tegenslag of onzekerheid. Met verschillende programma’s maakt Ingeborg vrouwen bewust van hun kracht en kwaliteiten, en leert hen (wederom) de regie in eigen hand te nemen.

‘Ik heb me bij Aleid gemeld omdat ik klaar was met de wijze waarop ik mijn eigen onderneming leidde. Eigenlijk was dat meer een dure hobby dan een bedrijf. Ik durfde geen ondernemer te zijn, nam mezelf niet voldoende serieus. Er zouden ongetwijfeld duizenden anderen zijn die het veel beter zouden doen dan ik. Ik had het over mijn bedrijfje, mijn praktijkje, alles werd door mijzelf verkleind. De zin “ach joh, dat doe ik wel eventjes voor je” hoorde ik mezelf veel te vaak zeggen. Er zat geen ondernemerschap achter.’

‘Ik kende Aleid van naam en wist dat zij ondernemers coacht. Via een kennis kreeg ik een mailtje waarin Aleid vroeg om gratis deelname aan een nieuw programma dat zij wilde testen: “drie basisstappen voor ondernemen”. Ik kon me inschrijven voor een skype-gesprek en voor haar internetgroep Zelfverzekerd Ondernemen, waarin medecursisten ervaringen uitwisselen.’

‘Het skype-gesprek was zo’n eyeopener voor me, dat ik na de eerste sessies gelijk heb ingeschreven voor 1 op 1-coachgesprekken. Later heb ik nog de cursus Zichtbaar Ondernemen met Aleid en Astrid Mast gevolgd. Aleid is een uitstekende coach. Zij heeft mij aan het denken en op het goede spoor gezet. Zij is ontzettend duidelijk, schetste me in zeer korte tijd precies de keuzes die ik moest maken. Het gevolg is dat ik me nu veel meer als ondernemer gedraag. Ik haal klanten binnen voor de prijzen die ik zonder blikken of blozen durf te vragen, durf nu een nieuw concept te introduceren en ga samenwerking aan met anderen met wie ik een toegevoegde waarde kan bieden. Binnenkort start ik bijvoorbeeld bijeenkomsten in het Toon Hermans Huis. Dat zou ik voor kort niet gedurfd hebben.

‘Ik heb ontzettend veel geleerd. Aleid heeft me geleerd dat het juist goed is om het hoofd boven het maaiveld uit te steken. Ik ben me bewust geworden van mijn specialiteit en kwaliteit, hoe ik die in de markt kan zetten en – daarvan ben ik overtuigd – dat ik voor het eerst een behoorlijk basisinkomen kan verdienen. Aleid heeft daar zonder meer een zeer belangrijke rol in gespeeld.’

Ingeborg VerhoekCoach het leven!, website www.coachhetleven.nl, e-mail welzijn@lifecoachzeewolde.nl


foto Marlies

Aleid heeft echt een luikje geopend

Vijf jaar geleden startte Marlies Jansen haar eigen tekstbureau, Marlies Jansen Journalistieke Producties. Daarvoor werkte ze veertien jaar bij Sanoma Uitgevers als journalist, coördinator en chef reportage a.i. Nog steeds laat Marlies zich graag inhuren door Viva, Esta (bestaat sinds een jaar niet meer), Mama, Libelle of elk ander blad. Maar de malaise in de tijdschriftenwereld dwingt haar ook andere wegen in te slaan.

‘Door koerswijzigingen en bezuinigingen ben ik veel opdrachtgevers kwijt geraakt. Er treedt bovendien een verschuiving in ’de communicatie’ op. Het werk in de tijdschriftwereld wordt minder – maar elders wordt er meer beschreven dan ooit. (zo communiceren bedrijven véél meer via sites en social media dan bv 10 jaar geleden). Oftewel: er is genoeg werk voor een journalist/tekstschrijver, maar hoe kom ik op die nieuwe wegen terecht? Hoe sla ik die nieuwe wegen in, hoe vind ik daar opdrachtgevers? Dát is wat mij onzeker maakt.

‘Ik was bezig met een artikel voor Libelle over jezelf een compliment geven, toen op Twitter een nieuwe volger zich meldde. Dat was Aleid. Grappig, dacht ik, ik kan haar eigenlijk heel goed in mijn Libelle-artikel opvoeren als deskundige. Ik heb haar gebeld en geïnterviewd en kwam er al snel achter dat Aleid ook voor mij persoonlijk veel kon betekenen.’ ‘Ik vind het heel moeilijk om mezelf te verkopen. Ik heb in februari twee halve VIP-dagen bij Aleid gevolgd. Tijdens die uren heeft Aleid – heel prettig – alleen met mij gewerkt. We hebben in eerste instantie gekeken naar wat mij belemmert om nieuwe wegen in te slaan. Daarnaast hebben we veel gewerkt aan mijn ondernemersvaardigheden. Ze heeft me tools aangereikt om de markt op te gaan. Aleid heeft me vooral geleerd om me op te stellen als een ondernemer, en niet langer als freelancer die uurtjes verkoopt. Wat heeft een opdrachtgever nu aan een uurtarief? Hij wil gewoon een goed eindresultaat voor een goede prijs.’

‘Aleid is een inspirerend persoon. Zij ontplooit veel activiteiten. Ze is bijvoorbeeld een facebook-groep gestart voor haar cursisten. Voor mij doorbreekt ze daarmee een taboe, want zelfstandig ondernemers willen niet zo gauw laten blijken dat ook zij bepaalde aspecten van het vak gewoon heel moeilijk vinden. Aleid biedt op deze manier een platform aan om die zaken bespreekbaar te maken en dat prijs ik in haar.’

‘Ik heb door de gesprekken met Aleid enorm veel energie en inspiratie opgedaan. Ik heb al veel minder last van mezelf opgelegde beperkingen, ben meer in mijzelf gaan geloven. Ik ga veel meer op zoek naar opdrachten die ik leuk vind, ben ervan overtuigd dat ik mijn werk goed doe en dat de weg voor mij open ligt. Natuurlijk heb ik nog m’n momenten dat ik er tegenaan hik, maar ik voel dat ik de spirit en de mindset heb om mijn tekstbureau tot een succes te maken. Wat dat betreft heeft Aleid echt een luikje geopend.’

Marlies JansenJournalistieke Productie, www.marliesjansen.nl


foto Astrid

Ik kan nu met gemak benoemen wat het resultaat is voor mijn klanten

Door 2 sessies bij businesscoach Aleid Overbeek te volgen kan ik nu veel beter benoemen welke diensten ik lever en zie ik de waarde van mijn diensten veel beter. Ik kan nu met gemak benoemen wat het resultaat is voor mijn klanten en daardoor haal ik meer klanten binnen.

Zelfverzekerd ondernemen is een programma van Aleid waarbij je je eigen stappenplan voor je bedrijf ontwikkelt en een eigen aanbod ontwikkelt waarmee je jouw specifieke klantenstroom op gang helpt.

Voordat ik bij Aleid kwam was ik veel meer bezig met het vertellen aan mijn potentiële klanten wat ik allemaal kan aanbieden zonder het resultaat voor mijn klanten te kunnen benoemen. Ik bood van allerlei producten en diensten aan zonder een duidelijke logisch volgorde.

Het stappenplan van Aleid heeft mij ontzettend geholpen structuur aan te brengen in mijn dienstenaanbod. Het heeft mij inzicht gegeven in wat mijn diensten mijn klanten allemaal opleveren.

Door de coaching van Aleid ben ik me er veel bewuster van geworden dat klanten het resultaat kopen van mijn diensten en hier kan ik in verkoopgesprekken veel meer sturing aangeven waardoor mijn diensten veel makkelijker verkocht worden.

Dank hiervoor Aleid!

juli 2014
Astrid Mast, Studio Colour Me, www.colourme.nl


Isle Gauthier - Koraalcoaching.nl

De grootste winst is het veranderen van mijn mindset

Ik ben een zelfstandige coach in België en heb nood aan begeleiding in mijn zoektocht naar meer klanten. Ik ben een kei in het coachen, maar een leek in het klanten werven en dat doet mijn mooie praktijk de das om”. Met deze woorden zocht ik een paar maanden geleden contact met Aleid. Na een telefonisch gesprek met haar kwam ik er achter dat ik naast mijn deskundigheid op het gebied van coaching, ondernemersvaardigheden nodig had. Tijdens het 6-weken durende online-programma heb ik geleerd dat ik om succesvoller te worden, moet kijken door de bril van mijn klanten. Ik heb tools aangereikt gekregen hoe ik op een praktische manier mijn bedrijf anders kan vormgeven. Door deze ‘duw in mijn rug’ van Aleid is er een last van mijn schouders gevallen en ben ik behalve coach ook ondernemer geworden. De grootste winst die ik behaald heb tijdens het programma is het veranderen van mijn mindset. Ik benader mijn klanten nu op een andere manier: ik ben niet bang om ze iets te verkopen, maar ik bied ze aan om hen te helpen. En dan blijkt dat ze daar nog voor betalen willen ook!

Ilse Gauthier, www.gauthiercoaching.be


Bert Mol - Koeraalcoaching.nl

Je hoeft geen vrouw te zijn om te kunnen leren van Aleid.

Je hoeft geen vrouw te zijn om te kunnen leren van Aleid; ik (m) mag daarvan het levende bewijs zijn. Ik was toe aan verandering: de klanten kwamen na twintig jaar niet meer als vanzelf op mij af. Aleid heeft mij gedurende het programma ‘Zelfverzekerd ondernemen’ belangrijke beslissingen laten nemen om mijn tekstbureau succesvol voort te zetten. De keuze voor een niche met een gerichte doelgroep is gemaakt. Het complete productaanbod met de juiste prijzen is samengesteld. De bronnen om nieuwe klanten aan te trekken zijn aangeboord. Ik ben met Tekst op Maat klaar voor de toekomst. Ik ben me meer dan ooit bewust van de toegevoegde waarde die mijn producten en dienstverlening voor klanten hebben.
Dank, Aleid, voor alle kennis en ervaring die je met mij hebt willen delen.

Bert Mol, Tekst op Maat, december 2013.


Jacqueline Grootenboer - Koraalcoaching

Door jou heb ik mijn onzekerheden overwonnen en ben hierdoor zowel persoonlijk als zakelijk enorm gegroeid

In jouw aangename coachingsgesprekken heb je mij in korte tijd geleerd opnieuw te leren kijken, zowel naar anderen als naar mezelf. Je hebt me het vertrouwen gegeven mijn angsten en onzekerheden onder ogen te zien en ze los te laten, waardoor mijn mindset in positieve zin veranderd werd. Door jou heb ik mijn onzekerheden overwonnen en ben hierdoor zowel persoonlijk als zakelijk enorm gegroeid. Een euforisch gevoel om zoveel zelfverzekerder in het leven te kunnen staan! Ik ben erg benieuwd naar jouw nieuwe boek Boeket voor zakenvrouwen, ik kan niet wachten om het te lezen, het zal me zeker helpen bij een nog verdere persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

Jacqueline Grootenboer, Studio BodyCare
beautycentrumdronten.nl / bodycare – bodycaredronten.nl


Reacties na mijn presentatie pitchen in 10 seconden door deelnemers Open Coffee Midden Veluwe – 9 juli 2013

 • Ik heb vanmorgen een inspirerende ochtend meegemaakt, mede door jou presentatie en werkopdracht ‘ werken aan je pitch’
  Het heeft mij positief en creatief in werking gebracht.
  Bedankt daarvoor !
 • Wat een heldere presentatie gisteren op de open coffee.
  Zeker een aanrader om mensen in te delen.
 • Beste Aleid, wil je nogmaals bedanken voor de presentatie. Heeft mij aan het denken gezet
 • Felicia Lobo: “Door een effectieve training van Aleid, heb ik nu een elevator pitch die men goed kan onthouden. Zo zal FDL Werving & Selectie zich beslist onderscheiden van haar concurrenten”.

 

Opdrachtgevers:

 • Heilijgers bv
 • Stichting Triade
 • Loopbaantraject Bouw
 • Ben Tiggelaar
 • In Place Mens bv
 • Matchcare bv
 • Verschillende studenten van de Academie voor Counselling en Coaching
 • People In Transfer
 • BNI
 • IQBuzz
 • Coloriet
 • Dijkstra&vanPuffelen- P&0 dienstverlening
 • Philadelphia Zorg IJsselmond
 • Philadelphia Zorg Randmeren
 • Heijmerink Bouw Utrecht B.V.
 • Loko IT-specialisten
 • Diverse vrouwelijke ondernemers
 • De Kraamvogel
 • Jacqueline Grootenboer, Studio BodyCare
 • Athena Positionering en Training
 • Tekst op Maat
 • Dijko Plastics
 • MKBDoorgaan
 • Bureau Vakwerk/Vakwerk MTS
Ontvang GRATIS hoofdstuk 1 uit mijn boek Boeket voor zakenvrouwen*
 
E-mail*
Voornaam*
Achternaam*
 
* En ontvang tevens om de week mijn gratis e-zine met tips over zelfverzekerd ondernemen. Uiteraard zullen je gegevens vertrouwelijk worden behandeld.
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Reageer op dit artikel

*