Over Aleid

Het verhaal achter Koraal Coaching

In 2006 schreef ik Koraal Coaching in bij de Kamer van Koophandel. Ik had daarvoor een HR-baan bij een bouwbedrijf en was door mijn eigen coach op het spoor gezet om van coaching mijn vak te maken en had een eerste opleiding daarvoor succesvol afgerond.

Flevolandse Zakenvrouw van het jaar 2014

Ondernemen is een vak apart

In de jaren daarna bleek dat behalve coaching, ondernemen ook een vak apart is. Ik had daar weinig kaas van gegeten. Dus volgende er verschillende opleidingen die mij ook als ondernemer lieten groeien.

In de loop der jaren kwamen er veel 45+-vrouwelijke startende zzp’ers op mijn pad die een aantal gemeenschappelijke kenmerken hadden: ze waren goed in hun vak, bescheiden en daardoor niet zichtbaar en wisten niet hoe ze van hun vak een bedrijf moesten maken. Omdat ikzelf die worsteling herkende en mijn opleiding ondernemerscoach intussen had afgerond kon ik deze vrouwen begeleiden in het opzetten en zichtbaar maken van hun bedrijf.

Coaching en training

Gaandeweg kwamen er meer trainingsvragen op mijn pad en ging ik trainingen ontwikkelen op het gebied van pitchen, ondernemersvaardigheden en netwerken. Ook organiseerde ik zelf netwerkbijeenkomsten omdat ik zelf had ervaren hoe waardevol het hebben van een goed netwerk is.

In 2014 werd ik gekozen tot Flevolandse Zakenvrouw van het jaar en deze titel leverde mijzelf en mijn bedrijf veel extra zichtbaarheid. Precies dat wat ik mijn klanten leerde.

Boeket voor zakenvrouwen

Boeket voor zakenvrouwen

In 2012 schreef ik een boek Boeket voor Zakenvrouwen waarin een deel van mijn blogs, aangevuld met praktijkverhalen. Het is vooral een praktisch boek met aan het eind van elk hoofdstuk een korte oefening. Het boek is leerzaam voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen en zelfverzekerd wil ondernemen.

‘Boeket voor zakenvrouwen’ is een praktisch en inspirerend boek dat je aan het denken én het doen zet. Voor herkenbare patronen die je behoorlijk in de weg kunnen zitten krijg je een mooi alternatief voorgeschoteld; één van de zgn bloemen in dit boeket. Een leer- en duurzaam boeket! Echt niet alleen voor (zaken)vrouwen!

Suzan Numan

Kennis en ervaring bundelen tot een geheel

Een nieuwe stap

Intussen ontstond er een dip in mijn privé-leven door de beëindiging van mijn relatie. Dit had ook impact op mijn bedrijf en het werd tijd voor herbezinning.

In 2016 ontmoette ik mijn Grote Liefde, Nan, die ook zzp’er was. Vanuit ons kantoor in Lelystad bouwden we samen aan een nieuwe toekomst. We ondersteunden elkaar en versterkten elkaar. Zowel privé als zakelijk. Zijn financiële-administratieve-fiscale kennis en mijn expertise op het gebied van ondernemerscoaching gingen vaak goed samen voor onze klanten.

Een aantal jaar geleden ben ik gestart als trainer Performance Management bij de Vakwerk MTS. In diezelfde tijd sloot ik mij aan als tweedelijnspartij ondernemerscoach bij MKB-Doorgaan. Intussen kwamen er verschillende zzp’ers op mijn pad om te coachen, allang niet meer alleen 45+vrouwen.

In 2021 besloot ik dat het tijd werd voor een nieuwe website en een nieuwe focus op mijn bedrijf. Ik schreef mij in voor de Train-de-Trainers opleiding bij Bridge2Learn Academy en ik ging samen met Selma Foeken van Onderscheidend Ondernemen onderzoeken hoe ik mijn kennis en ervaring kon bundelen tot een geheel.

Comfortabel verbinden

Zo is ontstaan dat mijn focus nu ligt op het coachen en trainen om jezelf te profileren op een comfortabele manier. Authentiek, met aandacht en structuur zodat je je op een prettige manier, passend bij jou, kunt verbinden met anderen.

Begin 2022 moest ik dealen met het bericht dat Nan ongeneeslijk ziek was. Hij overleed op 17 maart. Natuurlijk mis ik hem verschrikkelijk, zowel privé als zakelijk. Hij wilde dat ik mijn ingezette plannen vooral door zou zetten, dus dat is dan ook mijn drive om verder te gaan. Op de foto staat Nan er bewust bij op de achtergrond, zodat hij, ook zakelijk, altijd verbonden blijft.

Testimonials:

“Bijna 1,5 jaar heeft Aleid mij gecoacht, ondersteund en begeleid in het ondernemerschap. Aleid en ik kenden elkaar al een aantal jaar en toen kwam het punt, waarop ik Aleid vroeg of ze mij wilde coachen. Ze zei gelukkig ja. In de periode dat Aleid mij heeft gecoacht is er veel gebeurd. Toen we begonnen, was ik zo’n 1,5 jaar voor mezelf en wist ik nog steeds niet echt wat ik wilde.”

Thom Laagkemper, Thom Communiceert

“Aleid is heel betrokken en professioneel, begrijpt je worstelingen en denkt in oplossingen. Het online programma van Aleid heeft me geholpen om goed inzicht te krijgen in het echt ondernemen en ‘een beetje zzp-en’.”

Lusine Grigoryan, Studio LUSIN

“Met behulp van ondersteuning van Aleid heb ik zelf initiatieven ontwikkeld om nieuwe klanten aan te trekken. Aleid heb ik leren kennen als toegewijde professional, die graag mensen helpt en ondersteunt om zich verder te ontwikkelen.

In de verschillende businesscoachingsprogramma’s van Aleid heb ik geleerd hoe belangrijk het is om met je bedrijf zichtbaar te worden. Ik weet nu wat het verschil is tussen een professional in je vak en een ondernemer. Ik heb nu een eigen website, ik ga Facebook zakelijk gebruiken en ik sta op LinkedIn. Ik heb geleerd een niche te kiezen, een focus te richten op een bepaalde doelgroep. Ik kan nu beter duidelijk maken wat ‘mijn product’ oplevert voor de klant.”

Angelika van der Schilden, Move Easy

“Ik was toe aan verandering: de klanten kwamen na twintig jaar niet meer als vanzelf op mij af. Aleid heeft mij gedurende het programma ‘Zelfverzekerd ondernemen’ belangrijke beslissingen laten nemen om mijn tekstbureau succesvol voort te zetten. De keuze voor een niche met een gerichte doelgroep is gemaakt. Het complete productaanbod met de juiste prijzen is samengesteld. De bronnen om nieuwe klanten aan te trekken zijn aangeboord.

Ik ben met Tekst op Maat klaar voor de toekomst. Ik ben me meer dan ooit bewust van de toegevoegde waarde die mijn producten en dienstverlening voor klanten hebben.”

Bert Mol, Tekst op maat

“Ik vind het heel moeilijk om mezelf te verkopen. Ik heb in februari twee halve VIP-dagen bij Aleid gevolgd. Tijdens die uren heeft Aleid – heel prettig – alleen met mij gewerkt. We hebben in eerste instantie gekeken naar wat mij belemmert om nieuwe wegen in te slaan. Daarnaast hebben we veel gewerkt aan mijn ondernemersvaardigheden.

Aleid is een inspirerend persoon. Zij ontplooit veel activiteiten. Voor mij doorbreekt ze daarmee een taboe, want zelfstandig ondernemers willen niet zo gauw laten blijken dat ook zij bepaalde aspecten van het vak gewoon heel moeilijk vinden. Aleid biedt op deze manier een platform aan om die zaken bespreekbaar te maken en dat prijs ik in haar.

Ik heb door de gesprekken met Aleid enorm veel energie en inspiratie opgedaan. Ik heb al veel minder last van mezelf opgelegde beperkingen, ben meer in mijzelf gaan geloven. Ik ga veel meer op zoek naar opdrachten die ik leuk vind, ben ervan overtuigd dat ik mijn werk goed doe en dat de weg voor mij open ligt.”