5 tips om je netwerk uit te breiden

Tip 1
Een netwerkbijeenkomst bezoeken is een goede manier om je netwerk uit te breiden. In de eerste plaats leg je contact met de mensen die je daar ontmoet. Daarnaast kun je via hen geïntroduceerd worden bij het netwerk achter hen. Bijvoorbeeld: Ondernemer A en ondernemer B leggen contact met elkaar en ondernemer A komt via ondernemer B ook nog eens contact met de directeur van bedrijf X.

Tip 2
Een presentatie houden bij een netwerkbijeenkomst, beurs, symposium of open dag. Als je de gelegenheid hebt op ‘het podium te pakken’, kun je snel je netwerk uitbreiden. Al je toehoorders hebben in één keer een goed beeld van jou en je bedrijf. Via een deelnemerslijst of visitekaartjes kun je daarna contact leggen via bijvoorbeeld LinkedIn of email.

Tip 3
Via (social) media kun je ook je netwerk uitbreiden. Door bijvoorbeeld LinkedIn of je zakelijke facebookpagina kun je via via meer volgers aantrekken. Door het delen van artikelen of video’s word je bereik groter. Reageer op artikelen van anderen en wees actief op social media.

Tip 4
Via familie, vrienden en buren. Ook al lijkt dit een meer privé dan zakelijk netwerk, ook in deze groepen zitten zakelijke contacten. Misschien werkt je schoonzus wel in een bedrijf waar jij graag mee in contact wil komen. Of je buurman… (zie tip 1) Gebruik deze contacten om te vertellen over je bedrijf, maak eens een afspraak voor een kop koffie en leg contact via LinkedIn.

Tip 5
Je studiegenoten, collega-ondernemers, vakgenoten, enzovoort.
In 2022 volg ik een Train de Trainer opleiding bij Bridge2Learn. Hierdoor is mijn netwerk uitgebreid met alle cursisten die samen met mij deelnemen. Als je in een bedrijf werkt is het ook handig om je collega’s waar je niet dagelijks mee werkt te leren kennen. Maak gewoon eens een praatje tijdens de lunch of op een bedrijfsuitje.